Novetats Renda 2012 1a part

 

En la nova campanya de la Renda del 2012 es troben diferents novetats fiscals generades pels canvis normatius legals i que afecten a diferents apartats de la declaració.

En successius posts anirem introduint les diferents novetats.

Avui tractarem de les exempcions, és a dir quin ingressos o rendiments no estan gravats, és a dir no s’han de declarar.

 

 

 

NOVETATS EN LES EXEMPCIONS 

Estaran exempts de l’Impost:
a) Els guanys patrimonials que es generin per la dació en pagament del seu habitatge, als deutors que es trobin en el llindar de l’exclusió, segons l’article 2 del Reial decret llei 6/2012 de 9 de març, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos.

b) El 50 per 100 dels guanys patrimonials que es posin de manifest amb ocasió de la transmissió d’immobles urbans adquirits a títol onerós (no gratuït) a partir de 12 de maig de 2012 fins al 31 de desembre de 2012.

c) Les ajudes excepcionals per danys personals en casos de defunció i d’incapacitat absoluta i permanent soferts per les persones afectades pels incendis forestals i altres catàstrofes naturals als quals sigui d’aplicació el Reial decret llei 25/2012, de 7 de setembre .

d) Es modifiquen els requisits per a l’exempció de les indemnitzacions per acomiadament o cessament dels treballadors: L‘exempció de les indemnitzacions per acomiadament o cessament del treballador s’adapta a la nova reforma laboral en els següents aspectes:

1. – Des del 7 de juliol de 2012, per declarar exemptes les indemnitzacions per acomiadament o cessament fins a la quantia establerta com a obligatòria en l’Estatut dels Treballadors caldrà que estiguin reconegudes en acte de conciliació o en resolució judicial. No obstant això, per als acomiadaments produïts amb anterioritat a aquesta data es manté l’exempció de les indemnitzacions reconegudes amb anterioritat a l’acte de conciliació.

2. – A partir del 12 de febrer de 2012 per als acomiadaments col·lectius fundats en causes econòmiques, tècniques, organitzatives, de producció o per força major, queda exempta la part d’indemnització percebuda que no superi els límits establerts amb caràcter obligatori en l’esmentat Estatut per a l’acomiadament improcedent (33 dies per any de servei fins a un màxim de 24 mensualitats amb l’aplicació, si escau, del règim transitori per a contractes formalitzats amb anterioritat al 12 de febrer de 2012), eliminant a més el requisit de la prèvia aprovació de l’autoritat competent.

Règim transitori: Per les indemnitzacions per acomiadament o cessament que siguin conseqüència dels expedients de regulació d’ocupació en tramitació o amb vigència en la seva aplicació a 12 de febrer de 2012, aprovats per l’autoritat competent a partir de 8 de març de 2009, manté l’anterior exempció (indemnització que no superi 45 dies de salari, per any de servei, fins a un màxim de 42 mensualitats).

e) Retribucions en espècie i rendiments obtinguts:

1. – No es consideren rendiments del treball en espècie i per tant no tributen, les quantitats satisfetes per l’empresa per les despeses i inversions efectuades durant 2012 per formar els empleats en l’ús de noves tecnologies (ordinadors, pastilles, despeses de connexió a internet , etc.), quan la seva utilització només es pugui realitzar fora del lloc i horari de treball. Per la seva banda, l’empresa podrà deduir en la quota íntegra del seu impost personal l’1 o 2 per cent de l’import d’aquestes despeses.

2. – Tampoc tributen les retribucions en espècie que consisteixin en el lliurament de targetes de transport per al desplaçament dels empleats entre el seu lloc de residència i el centre de treball, quan el seu import no superi els 1.500 euros per any i treballador. L’excés d’aquesta quantitat tributa com a rendiment de treball.

 

8 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.